Morgontrött

datum: 2011-09-30 klockslag: 08:17:34
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (0)

Ligger i sängen o borde gå upp. Orkar inte, vill inte. Har dock en dag med rolig praktik framför mig. Bara att ta sig i kragen...


puppies

datum: 2011-09-30 klockslag: 00:15:44
Kategori: DJUR
Kommentarer: (0)

När vi var på tävling i Gävle åkte vi och hälsade på Lunas småsyskon. Såklart föll jag för någon valp, såklart... Två valpar la sig speciellt nära hjärtat. En lekfull och superglad liten dam och såklart hanen som var mest lik Luna när hon var valp. Hade tagit hem en av dem om jag hade kunnat men jag har faktiskt inte tid just nu. Sen så vill jag ju att nästa valp jag skaffar ska vara en ''riktig'' hund. En hund som vill jobba när jag vill jobba och tycker att det är uppriktigt kul och inte bara för en godis. Men det kommer bli superfina familjehundar av dessa små goa valpar, helt klart!

Tiken.

Hanen på de 2 sista, min favorit.


full fart

datum: 2011-09-30 klockslag: 00:02:03
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Har börjat min praktik som jag tror jag skrev några inlägg ner. Herregud (!) vad det är mycket att göra, följa med på, lära sig. Är så nöjd med min nya praktikplats att det är helt sjukt! Trivs jättebra och känner mig riktigt hemma efter bara 4 dagar.

Idag har jag varit med och gjort objektsbeskrivningar, lyssnat på telefonsamtal om intresse o ev. budgivning. Följt med på 3 intag och varit med på 1 visning. PÅ EN DAG!! Helt otroligt. Och helt otroligt roligt. Taggad för morgondagen går jag nu och lägger mig, helt utmattad!

Morgonläsning

datum: 2011-09-28 klockslag: 08:47:17
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (1)

Mitt i morgonhetsen läste jag lite i brukshunden som igår trillade ner i brevlådan. Trevligt trevligt :)


Testar blogg.se's app!

datum: 2011-09-27 klockslag: 13:49:13
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (0)

Som tydligen funkar utmärkt! Nu kan man äntligen uppdatera med bilder via mobilen på ett enkelt sätt ! :)


Tävling

datum: 2011-09-24 klockslag: 16:30:17
Kategori: Tävling
Kommentarer: (0)

Idag har vi tävlat, Yes och jag, i lydnadsklass 2. Det var vår debut tillsammans och jag var supernervös! Något som jag innan tävlingen intalat mig själv i att jag inte behövde vara men ibland gör kroppen inte som hjärnan vill och håller på och larvar sig i alla fall.

platsliggningen skötte hon fint. I fria följet däremot så blev hon väldigt låg av att jag var så nervös, vilket säkert ledde till att jag gjorde något som jag inte brukar göra, som i sin tur gjorde henne osäker. Läggande var fint, dock lite segt. Inkallningen fick vi en nolla på, försökte hinna ge dk men hon hann för långt fram tydligen. Rutan gick bra, där dock ett dk men en 8 i alla fall. Apporteringen fick vi en 7a på, då hon av någon anledning släppte apporten precis innan jag tog den. (hon fick apportera om). Hoppet satte vi kanon och en 10a kom. I fjärren så la hon sig inte på första kommandot och blev sen väldigt osäker märkte jag då hon tydligen hade blivit fastlimmad i gräset. ;) En 7a fick vi i helhet.

Trots enligt mig dåliga poäng är jag stolt över oss och våra dåliga poäng. Det var vår första tävling tillsammans och jag har fått en hel del erfarenheter och många tankegångar klokare har jag blivit. Nu är fokus fritt följ med mycket störning och konstiga situationer. Det ska slipas stenhårt. Resten vet jag funkar och ska tränas lite pö om pö och då och då. Tror vi vågar bege oss ut på planen om en månad igen och då förhoppningsvis med bättre erfarenheter och bättre inställning. Känns bra att första gången är över och sämre än såhär kan det ju knappas gå nästa gång. Så förhoppningsvis är nervositeten inte lika stor. Dock skyller jag allt som inte gick bra på mig själv, jag vet att hon kan bättre så länge jag beter mig som normalt.

Älskade lilla osäkra fläckiga vovve, allt var mattes fel, jag lovar! ♥


Körkortet

datum: 2011-09-23 klockslag: 15:45:31
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (2)
Idag fick jag det, körkortet! Några glädjetårar blev det allt. Till och med så att det nästan kom en tår från pappas ögon med. Sitter på bussen påväg till bk nu. Känns ju lagom roligt att åka buss när man nu kan o får köra bil. Bussen var full med ungar när jag och Yes klev på och vi fick till en början stå upp. Min fyrbenta fläckiga såg lagom nöjd ut.. Lite om körprovet idag, när jag kom dit så såg jag snubben som jag körde upp med i Fagersta. Klart jag fick köra med honom, otur tänkte jag men lyckades ju tydligen imponera mer idag än i onsdags. Hatten av för mig själv plus ett väldigt stort grattis!

Bilder från helgen

datum: 2011-09-22 klockslag: 12:10:39
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (4)Utsikt från stugan.SvaaaaampLilla flocken..

 

Jag, Yes och svampen. Sebbe och Svaampen.


Hårda motgångar = Kämpa för att få kraft att ta nya tag

datum: 2011-09-22 klockslag: 11:44:57
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (1)
Det tar emot att skriva det här inlägget men kanske ska försöka på det ändå. Kunna bevisa för människor att man kan ha motgångar och ta igen sig (som jag i och för sig inte har gjort än...).

Igår körde jag upp i Fagersta, som ni kanske förstår av texten ovanför så klarade jag inte uppkörningen. Jag körde ut på en landsväg och när jag kom ut på landsvägen låg en bil bakom mig, jag hade inte sett den pga den dåliga sikten. Jag kände direkt att det där var inte bra gjort och min körning blev bara värre och värre efter det felet och jag lät nervositet och alla andra nerver ta över helt. Jag var sjukt besviken, på allt. Sådär dåligt som jag körde på den uppkörningen har jag aldrig kört förut. Inte ens på min första lektion...

Jag hade turen att få en ny uppkörningstid imorse klockan 9, i Uppsala. Som ni kanske förstår igen av texten ovan så klarade jag inte den uppkörningen heller. Jag var nervös, ny bil = ny koppling, olika många växlar än vad jag är van vid osv osv. Jag körde som en gud, hela uppkörningen, seriöst. Fick parkera i slutet av uppkörningen på en gata där man på vänster sida fickparkerade och på höger sida körde in i vanliga parkeringsplatser. Parkeringen blev asbra, sen skulle jag ut. Det var små parkeringsplatser, gatan var smal och det stog bilar bakom och på sidorna om mig. Jag var alltså tvungen att backa rakt ut, när jag i princip var nöjd med min backning skulle jag ta i bromsen men gjorde det ca 1 sek för sent. Jag snuddade bilen bakom mig, dock kände inte jag av att  jag nuddade den utan det var förarprövaren som sa att jag hade nuddat den. Där kuggade jag min uppkörning nr 2. Kändes så himla tråkigt! Körde sen tillbaka till trafikverket och han sa att det var det enda under hela min uppkörning som blev tokigt och att allt annat var strålande bra. Supersuperirriterande och jag kan erkänna att jag har gråtit av frustration här hemma idag.

Har turen på min sida att få nya uppkörningstider tydligen för imorgon är det på't igen i Västerås den här gången och jag hade bestämt mig att ta det idag men lyckades nästan och snubblade bokstavligen på mållinjen. Så be nu för mig inatt innan ni går och lägger er eller imorgonbitti. För nu jävlar ska jag ta det här! Jag bara måste, för jag kan ju faktiskt!!

Rastlös tjej

datum: 2011-09-21 klockslag: 00:24:14
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (1)
Har egentligen ingenting att berätta för jag gör exakt ingenting om dagarna förutom övningskör.. Idag har vi slappat framför tven förutom några få rutanskick.. Skönt men börjar bli lite rastlös. Imorgonkväll bär det i alla fall av hemåt igen. Nu - sova!

Mörkt o tyst

datum: 2011-09-18 klockslag: 20:58:29
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (1)
Sitter i stugan på landet och tittar på tv. Har cola, godis och god mat i kylen. Det är mörkt ute. Gatubelysning existerar inte här ute, lite kusligt när man ska rasta hundarna.. Man hör bara sina egna steg, något som plötsligt prasslar till gör att man rycker till lite men som tur är har jag mina älskade vovvar med mig. Vi alla skulle kämpa för varandra om olyckan skulle vara framme. Samtidigt är det lite mysigt att vara här helt själv med mina fyrbenta favoriter. Jag är så glad att jag har dem i mitt liv. Måste dock erkänna att njuta av stunden har övertagit träningen här ute. Imorgon blir det skärpning och minst tre pass med rutanskick eftersom det är det vi behöver träna mest på. Hoppas ni har det lika mysigt som vi :)

En dag i svampskogen

datum: 2011-09-15 klockslag: 22:58:09
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (1)

Vi valde att idag i detta halvtråkiga väder vandra ut i skogen och leta efter svamp. Det blev dock mycket letande lite svamp, däremot väldigt stolta för den lilla svampen vi hittade! Hundarna trivdes som fisken i vattnet :)
JAAAAAAAAA!!

datum: 2011-09-14 klockslag: 11:13:35
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (7)
Okej, kanske inte ska bli för överexalterad med tanke på allt som händer i mitt liv just nu men det är svårt att låta bli faktiskt!

Igår fick jag en ny praktikplats som med största sannorlikhet kommer leda till jobb.
Idag klarade jag teoriprovet till körkortet!

Som Petter säger: kompis, de går bra nu!!

Jobb o slit

datum: 2011-09-11 klockslag: 18:56:32
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (4)
Jobb och slit lördag söndag. Fick till mig ett bra pass med inkallning med ställande med Yes igår, idag har jag inte hunnit med något annat än och jobba och ska faktiskt (kanske) låta hundarna vila idag. Vi ska mysa, bara. Jag, Naozad, Yes, Luna, Lady och Nala :)

städdag

datum: 2011-09-08 klockslag: 16:52:23
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Har idag haft en sådan där riktigt riktigt tråkig dag, vill egentligen sätta punkt där men känner att jag måste skryta lite. Jag har : plockat undan allt skit i alla rum, dammsugit, skurat, dammtorkat, tvättar (pågående), diskat, klippt klor på katterna. Ganska bra jobbat enligt mig själv.

Ska nu ta och klippa klorna på hundarna hade jag tänkt, sen ge mig ut på ett kort lydnadspass i regnet och därefter laga mat. Syster kommer hit på middag ikväll, kul med sällskap (i en välstädad lägenhet)!

Ganska nöjd trots allt med dagen när jag kan titta runtomkring mig och inte störa mig på en enda pryl som inte är där den ska! Supert!Edit: Har tydligen skaffat instagram, fridakj heter jag där. Var vänlig följ.

Apportering

datum: 2011-09-07 klockslag: 22:46:48
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Luna har idag (!) börjat komma med apporten till mig, eller rättare sagt till min hand!! Paus för applåder. Jag kan lova er att detta inte har varit en lätt match men hon blir numera tokig när hon ser att apportbocken åker fram = exakt den känslan jag vill ha! Hon kan tappa den ibland påvägen men hon är duktig och tuggar absolut ingenting och tappar hon den kan jag kommendera om och så hämtar hon den igen. Tror dock att det kan bli bättre när hon får ha den i munnen en längre bit, för när den har rullat utanför mattan i vardagsrummet har hon gjort det betydligt bättre.

Duktiga lilla skrot.

Har nu insett hur kul det är att filma all träning och kommer nog lägga upp massa här. Mest i syfte att jag själv ska se utvecklingen. Det blir en peppning i sig att se att det går bättre för var gång. Nu ska jag kika lite tv, rasta djuren och sedan sova. Imorgon blir det lydnadsträning och på fredag... då blir det spår!!!! :D wihoo

agilityträning

datum: 2011-09-07 klockslag: 22:27:39
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Idag var jag på ubk igen, vi var på en onsdagsträning i agility, idag med tema : fart och flyt. Två små korta frekvenser stod uppställda och dem kördes, oj så dem kördes! Jag börjar lära mig hur jag ska visa henne vart hon ska, börjar lära mig att säga till när hon ska framåt och hon börjar defenitivt förstå mig bättre. Tänka sig, vi har bara tränat 2 gånger på riktigt. Det här kan ju gå riktigt bra! Kjell som höll i dagens pass sa att jag var duktig och det kändes bra, han tyckte att det var kul att jag gick i nybörjarkursen med Luna också! Jag tränade också på att belöna Yes nära mig, nära knät, försöka få fram lite Rallytendenser (enligt Johanna) och det går riktigt bra. Hon tänder verkligen till när vi är på agilityplanen och hon kampar för livet!Min fina prickiga på uppvärmningspromenaden!


Kära lilla Lady

datum: 2011-09-07 klockslag: 15:04:17
Kategori: DJUR
Kommentarer: (0)
Lady var en av de coolaste katterna jag sett som kattunge, helt orädd och tog livet med en tasspark. Hon kunde få smällar i huvudet av Nala och så fort Nala vände ryggen till så busade hon igen. En riktig tuffing med andra ord. Någonstans under utvecklingen på vår lilla tjej har hon blivit allt mer skygg, när hon var ny hos oss sov hon gärna runt halsen på mig som en halsduk, eller delade täcke och kudde med Naozad. Nu vill hon absolut inte bli bärd på, ännu mindre sitta i någons knä.

Nu börjar hon bli den kattunge hon en gång varit igen, hon börjar vilja kelas mer och hon blir modigare och modigare. Kan inte låta bli att tänka hur det kan ha blivit som det blev, vad var det som gjorde att denna tuffa kisse blev så känslig? En sak som jag funderat mycket på är ju faktiskt att hon inte är kastrerad. (det är tänkt att hon ska kastreras, det har bara inte blivit av än.. Hon verkar inte må speciellt dåligt av det med undantag att hon pratar lite extra i perioder. Dock kanske det har påverkat henne men det vet vi ju inte..) Livet kanske hade blivit lättare för henne då. Vad vet jag. Men kan inte låta bli att tänka på om det är mitt fel.. Kära lilla Lady. Hon är utan tvekan en av de finaste katterna jag någonsin har sett, en vacker dam, minst sagt.


here comes the fjärrfilm

datum: 2011-09-06 klockslag: 21:48:52
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)

Här kommer fjärren!
Stå-sitt ska slipas, vet att hon kommer liite framåt då.


ååh...

datum: 2011-09-06 klockslag: 12:00:49
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
tänkte ladda upp en film på yes fjärr men skulle vilja redigera videon först... någon som har tips på redigeringsprogram som klarar av .mov-filer? :)

inga ord behövs

datum: 2011-09-01 klockslag: 12:34:33
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)