Mot veterinären

datum: 2011-10-26 klockslag: 09:01:29
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
 

Lilla lilla Lady! Ska ställa mig med snabeldraken och ta upp allt skit från golven. Om en timme ska min lilla Lady vara hos veterinären och kastreras. När hon kommer hem utan päls på magen ska det inte komma något damm på fina magen. Jag har redan lite ont i magen och är allmänt nervös. Tycker allmänt inte om när veterinären ska söva någon av mina djur. Obehagligt. Får hämta henne vid 2-3 idag. Uscha. Förhoppningsvis kommer lilla kissen bli mer trygg i sig själv efter det här..

Maten tog jag bort från bordet igårkväll, då hon måste fasta hela kvällen innan. Nala går crazy på bordet och letar aktivt efter mat och gnäller på mig att det inte finns mat när jag kommer i närheten av bordet. Min lilla tjockis!! haha...Min fetmabulle :)

o r k a r i n t e

datum: 2011-10-25 klockslag: 07:45:55
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Jag.vill.bara.sova.ut......till.minst.kl.11.snälla?


Lyckad dag!

datum: 2011-10-23 klockslag: 18:15:40
Kategori: Tävling
Kommentarer: (1)
Är nöjd med dagens händelser. Yes gick superfint i hoppklass, mindre bra i agilityklass. Jag har lärt mig en hel del och vet exakt vad vi behöver träna mer på.

Luna gick faktiskt väldigt bra nu när jag tänker efter såhär i efterhand. Hon var lite stirrig av omgivningen och kanske 1000 gånger för laddad. Hon sprang gärna runt hindrena och jag körde hela banan på 20 hinder trots att vi bara kört runt 10 st irad innan. Lätt att vara efterklok att vi bara borde kört ca 10 st. Men hon kämpade på trots många fel och vi kom i mål, diskade men i mål och glada och vi hade roligt!

Yes hoppklass var en av de bästa saker jag upplevt i mina senare år. Shit vilket samspel vi hade! Jag missade dock en lite sväng med 3 hinder för jag tappade helt bort mig efter slalomet. Valde därför att körde på det som kändes naturligt och är väldigt glad med beslutet såhär i efterhand. Hon svarade riktigt fint på all min handling och jag blev glad i magen.

I agilityklassen gick det bra till en början men vid en serpentin jag försökte mig på så gick det dåligt. Hon blev frustrerad och skällde (på mig?!) och vi körde vidare och det gick sämre och sämre. Hon slarvar på kontaktfälten så mycket att jag faktiskt blev chockad. Så kontaktsfältsträning (med störning) och pushar och serpentiner ska vi öva på! I övrigt kändes hon positiv och glad och fick sig en rejäl belöning efteråt.

Här får ni en film, där jag även gör reklam för Johanna (som lärt mig typ allt jag kan om agility i dagens läge.)

 

Målet idag: Att ha roligt

datum: 2011-10-23 klockslag: 08:38:54
Kategori: Tävling
Kommentarer: (0)

Har sovit tre timmar. Lagom innan tävling, ellerhur? ;)

Tävlar allra första gången med både Luna och Yes i agility. För mig och Luna är det allra allra första tävlingen. Ska bli så himla kul att få tävla med min lilla skrot. Jag vet att vi inte kommer hamna på någon placering eller så men det spelar ingen roll idag för vårat mål är att ha riktigt riktigt roligt ute på tävlingsplanen. Så länge Luna kommer ha fokus på mig och göra sitt bästa idag så kommer jag vara mer än nöjd! Jag är så taggad! :D

Med Yes hoppas jag egentligen ingenting, jag vet att det finns många bra largehundar på klubben och jag har bara gått en kurs i agility. Visst är vi ganska bra (med tanke på tiden vi tränat tillsammans) men vi ska också bara ha roligt. Koncentrera oss på varandra och strunta i omgivningen, ellerhur Yes? :)

Önska oss lycka till! :)


Trött tjej

datum: 2011-10-23 klockslag: 00:31:48
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Nu cyklar jag till jobbet. Jajamensan, ni läste alldeles rätt. Jobbar mellan 1 och 4. Önska mig lycka till. Imorgon är det upp vid 8 och mot klubben för agilityKM. Undrar hur det kommer gå med handlingen imorgon ;) .....

lite agility på hal plan

datum: 2011-10-22 klockslag: 21:18:40
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)Lite från dagens träning. Måste verkligen lära mig att ta med mig min digitalkamera. För det blir minsann inge bra med mobilen!


Stolt matte

datum: 2011-10-19 klockslag: 10:00:14
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (1)Finns inte ord som kan förklara hur glad jag blir av att vakna tillsammans med er mysiga hundar. Hur lugn jag kan bli i er tillvaro och hur älskad ni får mig att känna mig. När ni är i närheten är jag trygg och lycklig. Mina älskade små fyrbenta, jag älskar er! ♥


Lite tomt..

datum: 2011-10-18 klockslag: 21:28:17
Kategori: FAMILYLIFE
Kommentarer: (0)

Idag har vi åkt till Tierp och lämnat sötaste lilla Lassie. Hon och jag pussades ett bra tag innan jag tog mig styrkan att åka därifrån. Älskade lilla valp. Jag saknar henne redan och vi har precis kommit hem. Det är ingen som morrar åt katterna, ingen som jagar dem, ingen man behöver passa för att den inte ska kissa inne, ingen som piper för att den vill upp i soffan och lika fort ner. Skönt men samtidigt väldigt väldigt tomt.

Jag hade kunnat åka raka vägen tillbaka o hämtat henne om det inte vore för att min hjärna sa nej. Jag har två hundar som faktiskt tar väldigt mycket av min tid och mina pengar. Mer tid och pengar finns tyvärr inte till just nu. Och sen på tal om all hundträning, jag vill ju faktiskt ha en ''riktig'' hund. En hund som är gjord för att jobba och arbeta tillsammans med mig och inte lessnar i första taget.

Men visst va hon söt, den lilla pricken. ♥


Syskonkärlek

datum: 2011-10-18 klockslag: 13:58:31
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (0)


Lillplutten

datum: 2011-10-15 klockslag: 09:00:38
Kategori: FAMILYLIFE
Kommentarer: (1)
Duktig liten valp vi har här hemma som hittills har gjort alla sina behov ute, har ätit ordentligt, respekterar de andra hundarnas behov och älskar alla i sin omgivning. Pussar och bus i massor. Valp är mysigt, att gå ut klockan fem när man blir väckt av pussar, mindre mysigt.

Hade jag fått döpa lillplutten hade hon fått heta något i stil med kax, trix kanske. Hon är störig och full med liv. Springer runt som en galning här hemma! ♥

Valpbesök

datum: 2011-10-14 klockslag: 21:58:30
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (2)

Lunas lillasyster Lassie är hos oss o kommer vara här i ca en vecka. :) valpmys!


Agilityfilm

datum: 2011-10-12 klockslag: 23:55:12
Kategori: Träning
Kommentarer: (3)


Film från Yes sista kurstillfälle. Det var väldigt halt i gräset/geggan så dem helst inte min springstil. ;) Helt okej i alla fall förutom fel tunnelingång och inte ordetlig vinkling inför sista hindret. Agility är sjukt kul har jag kommit på! Enjoy :)

Sjukling!

datum: 2011-10-12 klockslag: 11:40:16
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (0)

Ännu en dag i sjukbädden! Bäst och göra det bästa av situationen, räkmackor, cola och serier!


Bästaste ni! ♥

datum: 2011-10-11 klockslag: 16:04:45
Kategori: DJUR
Kommentarer: (2)
Trots att man ligger hemma och är sjuk måste man ta sig ut med hundarna. Är oftast väldigt jobbigt tills man kliver utanför dörren och känner den friska luften. Passade på att ta med mig kameran idag när hundarna fick springa runt och leka i parken då jag inte har någon större ork att gå speciellt mycket. Mina underbara fina tjejer, vad vore jag utan er?! ♥


Strukturerad träning

datum: 2011-10-11 klockslag: 15:37:44
Kategori: Träning
Kommentarer: (2)

image description

Ibland jäklar! Nu är det strukturerad träning som gäller och inte bara i lydnaden! Allt ska antecknas och i största mån ska det som kan filmas! Taggad till tusen.


en dag ägnat åt hundträning

datum: 2011-10-09 klockslag: 23:21:04
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Större delen av dagen har spenderats på ubk.

Luna:

Lunas del gick helt klart bäst idag. Vi körde både lite fotposition och några steg i fritt följ, endast så många att hon klarar av att bibehålla position. Kontakten är det inget fel på, hon är lite övertaggad och hamnar därför lite för långt ifrån mig. Lite inkallning på det, rak sitter som en smäck. Med ställande är helt okej.

Luna fick även körde en hel del agility och kommandot fram sitter bättre och bättre. Vi körde mycket raksträckor men även en del böjer också. Körde lite platt tunnel och idag gjorde vi det! Genom hela utan att hålla upp ens en gnutta. jobbade även på lite på slalomet.

Det var lite Lunas dag idag helt enkelt!

Yes:

Platsliggning och så trodde jag att vi skulle köra sittande i grupp men tji fick jag. Det är tråkigt säger Yes och lägger sig ner. Något vi helt klart behöver träna på! Jag körde fritt följ själv och sen när jag skulle köra det med Frida var det helt enkelt inte roligt längre, blev lite för mycket där.

Har fått nytt tänk på inkallningen och har därför börjat lite om från början. Har belöning bakom henne och det har hittills funkat kanon.

Denna dam fick också köra några svängar agility med fokus på kontaktfält av alla dess slag (blev så för att det var uppställt sedan dem som tränat innan). körde även lite staket och där fick jag något att bita i. Jävla handling, va svårt det ska vara! Och så bara förstår man helt plötsligt och allt löser sig, tur att det finns ljusa stunder också!
Duktiga är dem, mina små fyrbenta!

älskar mitt körkort

datum: 2011-10-04 klockslag: 22:13:56
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Har haft en skön dag med praktik och agilityträning. Lånar pappas bil nu när körkortet har anlänt så fint i plånboken och jag säger bara en sak; Det är så himla skönt att slippa åka buss!!!

Älskar mitt körkort, hatar stadstrafiken.

Nu är det ett avsnitt gossip girl som gäller innan sängen. - välbehövd sömn.

Godnatt!

Freestylehund?

datum: 2011-10-02 klockslag: 23:56:22
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Idag har Frida kommit hit på middag, vi åt lax och sedan tog vi oss ner på stan för att gå på bio. Vi skulle tränat ikväll men min kropp och knopp satte stopp för det. Himla tråkigt när jobb och praktik gör så att träningen hamnar åt sidan..

Jag visade i alla fall Frida lite av mina och Lunas trix och kom sakta men säkert in på freestyle. Vi kanske ska starta i freestyle ändå, hon är ju faktiskt jätteduktig på det och väldigt lättlärd. Plus att jag och Frida har kommit på ett jättebra tema för vårat nummer, skulle bli superkul! Vi testade att lära in ett nytt moment idag, (2 korta pass) med mellan (gå mellan mina ben) och det funkade riktigt bra. Nästan så att hon känner sig säker på det redan, duktiga lilla skrot. Hon ville hålla sig till den vänstra sidan till en början men insåg fort vad det var frågan om.

Kanske en framtida freestylehund av henne? Agility och freestyle... Låter ju faktiskt nästan lite för roligt, kanske ska blanda in lite lydnad så det blir lite seriös träning... ;)