världens stoltaste matte

datum: 2011-08-31 klockslag: 15:58:35
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Har precis avnjutit en tallrik med tacos, har två slutkörda hundar i soffan bredvid mig. Sa jag att jag njuter av att ha dem i mitt liv, dem gör mig så lyckliga, mina små fyrbenta!

Vi har varit ute och spårat lite idag, jag och Yes! Hon är så snabb, gör vinklarna klockrent, apporterar pinnarna snyggt och framför allt spårar med glädje. Nästa gång blir det defenitivt ett längre spår, idag körde vi bara på 300m men med tanke på att det var första gången för oss två tillsammans var det kanske lagom. Duktiga prickiga du!Vi körde även lite budföring och nu börjar hon förstå, börjar få upp farten ordentligt till mottagaren. Just nu jobbar vi med det, enbart, sen kommer hon få skickas tillbaka men tror inte att det kommer vara några problem att springa snabbt till mig. Det är till mottagaren som är det lite mindre roliga. :) Men det går framåt och hon är såååå duktig :)

Brukshundklubben idag

datum: 2011-08-25 klockslag: 23:17:14
Kategori: Träning
Kommentarer: (1)

Träningen idag på ubk gick bra, förvånandsvärt bra med tanke på gårdagens prestation. Körde några fina rutanskick med Yes, satte klass 2 hoppet (bara en gång men hey, de var superfint då) och lite fjärr. Har jobbat ganska mycket med stadga i apporten också men det var inomhusträning.

Luna fick köra hoppet, vilket hon gör med stor glädje och kommer fint in i position. (som däremot inte sitter helt hundra men vi jobbar på det och så länge glädjen finns, så finns hopp) Sen körde vi lite inkallning, lite fotposition och lite fjärr (sitt ligg, som hon förövrigt är jätteduktig på, snabb som få upp o ner med bra stadga)

Jag var väldigt glad och stolt efter dagens träningspass. Imorgon ska vi till klubben igen, då för att köra lite agility. Ska bli kul! Är supertaggad och kommer ha fint sällskap, imorgon med, vilken tur jag har!

Idag var jag på klubben med Sara och Elin, två trevliga tjejer som är med i uppsala hundungdom. Det var kul att träffa på lite nya ansikten på klubben och känns som att kontaktnätet börjar sprida sig, är alltid bra med olika synvinklar osv. :)EDIT: Kom på att vi körde en platsliggning, som Luna var KUNG på ! Så himla bra, låg stilla och fint och bara tittade på mig hela tiden och jag var ganska långt bort till och med. Nu blev jag ännu mer stolt, duktiga duktiga Luna!

brukshundklubben

datum: 2011-08-25 klockslag: 10:06:31
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Mot ubk o ett förhoppningsvis asbra träningspass! :D

På tal om nära döden upplevelser..

datum: 2011-08-24 klockslag: 20:42:52
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Kom på en sak som jag inte berättat. Det är i och för sig väldigt mycket med tanke på hur dött det varit här den senaste tiden...

Häromdagen när vi kom hem hade vi glömt stänga ytterdörren till balkongen. Vi håller på o renoverar i lägenheten (hallen har blivit ommålad, taket i vardagsrummet ska målas, nymålat och tapetserat i sovrummet, hallen ommålad och köket har fått diskmaskin, nya bänkskivor, delvis ny stomme och nymålat i väggar o tak) och har därmed hantverkare som kommer och går. Det är alltså väldigt mycket färglukter och sågspån överallt!! Det medför att man vill ha fräsch luft. Katterna har varit ute på balkongen många gånger och har hållt sig till golvet. Nu när vi kom hem kom Nala ut därifrån när vi kom hem, vi börjar kika efter Lady och eftersom hon inte hittas så börjar vi ana oråd... Vi kikar höger och vänster ute på balkongen (det är mörkt ute, kl va runt halv 11.) När vi kollar åt vänster ser vi två öron.. Ber Naozad hämta min kamera, använder blixten lite och två ögon lyses upp.

Paniken i kroppen börjar sprida sig och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Naozad tänker hoppa ut på taket, du får inte gå på taket hela den där vägen är allt ja får ur mig. Sagt och gjort, vi går till grannporten, knackar på, inget svar, knackar på hos nästa, där öppnar en man i morgonrock och rödsprängda ögon. Vi talar om vad som hänt och vi får gå ut och kika på hans balkong, kommer överens om att det är grannens balkong hon sitter vid. Det fanns ett fönster i trapphuset som han hjälper oss att bryta upp med en skruvmejsel, därifrån är det en kort bit till balkongen och katten. Naozad klättrar ut, jag har panik i hela kroppen, de bara kryper i mig.. Sen ber jag honom klättra över på balkongen för att inte gå på det smala området på taket, han ropar o kollar om någon är hemma, sagt och gjort, en gubbe kommer ut och ser väldigt frågande ut. Vi ber honom att ta katten, han får tillslut tag i henne. Ger över henne till Naozad som sträcker över henne till mig. När Naozad och Lady är inne släppar en tung sten från mitt bröst..

Min dumma lilla älskade finaste Lady.

vissa borde inte få ha körkort

datum: 2011-08-24 klockslag: 20:31:26
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Jag och Naozad var ut med hundarna nyss. Vi var och tränade vid fyrisfjädern, dåligt engagemang från hundarnas sida idag. När vi nästan bestämt oss för att gå hem igen så busade vi lite till.. Sen tog Yes törstighet över när hon insåg att en vattenpöl fanns på cykelbanan bara 30m bort. Hade precis kopplat Luna och ropar in Yes när jag inser att en boll fattas, börjar leta. Luna ser vattenpölen som Yes kommer ifrån och hennes sug tar över henne och hon småskuttar glatt mot vattenpölen lycklig i tanken att få smaska i sig lite lortigt vatten från gatan. Plötsligt ser jag en bil i full karriär mot Luna på cykelbanan. Det enda jag hinner tänka är framför bilen , jag måste framför bilen före Luna. Kutar fram och tar tag i Lunas koppel, bilen tvärnitar in och väjer en liten bit, Yes kommer efter, tar tag i hennes koppel också. Utan att stanna och fråga eller ens skälla ut mig så rivstartar han och åker iväg..... Jag hade nog blivit mindre arg om han hade skällt ut mig. Men att komma rejsandes på en liten cykelväg i minst 60km/h och sen NÄSTAN köra över en hund och en människa utan att stanna och kolla hur det gick är fanimig inte okej! Förstår inte att vissa här i landet ens får ha tillgång till bil och körkort.....

Inom parentes:
Jag kan erkänna att Luna inte borde ha sprungit dit, hon borde varit kopplad och jag borde ha haft bättre uppsikt. Men hade inte jag rusat framför bilen hade hon med all sannorlikhet varit död just nu. Eller åtminstone överkörd. Men det som bekymrar mig är att det lika gärna kunde varit ett barn som sprang ut där, det är en cykelväg vid en camping och en stor gräsmatta samt. nära en badhus och en badminton hall. Dvs, det kryllar av barn......

Wihooo

datum: 2011-08-14 klockslag: 10:58:16
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Nu är jag o luna med i nybörjarkursen i agility. Blir mycket sånt i höst, gillar!! Nu ska jag ta mig ur den här förbaskat sköna sängen, käka lite frukost o sen plugga lite teori. :)

Agility

datum: 2011-08-13 klockslag: 23:53:06
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)
I höst blir det agility! Har fått mail om att jag är med i fortsättningskursen med Yes med start 5e september. Hoppas jag och luna kommer med på nybörjarkursen nu bara!! :) heja oss!

snabb refill

datum: 2011-08-09 klockslag: 14:17:03
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Tjabba tjabba..

Bestämde mig i fredags som jag skrev i tidigare inlägg att åland var helgens plan och det blev den. Med bravur. Ett tag efter inlägget nedan blev postat blev jag uppringd av en trevlig herre vid namn Svante. Han ringde mig från körskolan i norberg för att det hade blivit ett återbud. And here i am. I Norberg. Kör bil och pluggar teori som en idiot. Därför har jag inte riktigt tid med er, kanske lite i helgen. Inte nästa vecka. Så vi kan väl höras om inte i helgen om 2? Fine by me! Körkort here i come!

bankkort?

datum: 2011-08-05 klockslag: 08:38:10
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Vaknade halv 8 av att någon ringde mig.. dolt nummer.. ska jag verkligen ta det? Orkar jag... Äh, svarar ändå. ''Frida''. Det kommer en jättetrevlig röst från andra sidan luren, hon berättar att hon hittat mitt bankkort. Tankarna snurrar, bankkort? Jag hade ju det senast igårkväll, i shortsen..... Dåligt.. Tror hon räddade min dag ganska så hårt! Ska åka till Åland idag, blev bestämt igår. Kommer träffa alla mina fina från Gävle och det ska bli så himla härligt. Och tack världens bästa Jaqueline som hittade mitt bankkort och ringde och berättade för mig att jag hade tappat det! Kärlek till såna människor. Nu blir det uppletande av pass, packning, och iordningsfix. Sen är det åland som gäller, HELA HELGEN! NU KÖR VI ÅLAND!!

söta lilla unge!

datum: 2011-08-03 klockslag: 18:00:00
Kategori: PORTRÄTT
Kommentarer: (0)Mitt kusinbarn, min guddotter. Supersöta Nicole!


Mysig baddag

datum: 2011-08-03 klockslag: 10:21:57
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)

Jag och Frida tog våra dogs och åkte ut till Knivsta hundbad, helt sämst planerat hundbad men dem alla doppade sig i alla fall :) Eller okej, Popplan och mister Lotus var helt crazy. Yes simmade och hämtade grejen 3 gånger och Luna flög i efter Yes första gången hon hoppade men ångrade sig inte speciellt långt efteråt. Supermysig kväll helt enkelt!