det tar sig...

datum: 2011-06-28 klockslag: 18:05:51
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Har tränat med finisarna idag. Hinner nog med något pass till...

Med Yes har det gått sådär, vi har kört rutan, och mycket ställande under gång och fritt följ. Ställande under gång är väl egentligen inga problem, hon stannar direkt. Men när jag kommer tillbaka kan hon i 10% av gångerna sätta sig innan jag hinner säga sitt så det är något jag försöker slipa bort helt.

Rutan drives me crazy rent utsagt då hon gärna vill ställa sig framför rutan. Hon verkar heller inte vilja lära om sig och kuta igenom rutan så nu försöker jag få bort henne till konerna längst bort åtminstone men det tar tid och tålamod!

Det fria följet blir bättre och bättre och tekniker har jag fått av käraste Annica. Det var välbehövligt med tips på den fronten!

Luna har varit awesome! För en gångs skull.. hehe..
Vi har kört position vid fotgåendet som hon nu tar på helt eget initiativ, dock har hon en förmåga att sätta sig snett med rumpan men vi nöter och hon kommer mer än gärna in på vänster sida nu och utan ett endaste litet ord från min sida. WOW säger jag bara.

Har även börjat sakta men säkert med liggande under gång och ställande under gång och det går faktiskt riktigt bra. Går än så länge framför henne för att jag inte vill att fotgåendet ska bli så långt ifrån som hon hittills vill gå. Vill inte gå in i en dålig vana och sedan vara fast.

Sedan har båda tjejerna fått köra targetträning och wow (igen!). Båda tjejerna gillar verkligen klickerträning! Helt underbart att båda testar olika beteenden tills dem prickar alldeles rätt.

Kort och gott: Luna har förbluffat mig med sitt engagemang idag!

purple rain

datum: 2011-06-28 klockslag: 17:57:40
Kategori: PORTRÄTT
Kommentarer: (0)

Underbart fint inredd lokal.
Alexandra ♥ Daniel
25/6-2011


... och det var alldeles alldeles underbart!

datum: 2011-06-27 klockslag: 14:29:22
Kategori: PORTRÄTT
Kommentarer: (0)

Alexandra ♥ Daniel
25/6-2011


tävling!

datum: 2011-06-26 klockslag: 12:31:06
Kategori: Tävling
Kommentarer: (0)
Första lydnadstävlingen med Yes blir klass två. På bro-håbos BK den 22 juli. spännande! Nu ska jag sätta fart här hemma och ta mig ner till UBK och träna..

bröllop

datum: 2011-06-26 klockslag: 11:16:11
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Igår fotade jag ett bröllop. Gud vad roligt det var, alla var så glada och trevliga. Det blev en hel del bilder, de håller på att laddas över på datorn nu så kanske en och annan hoppar upp här i bloggen. :)

Idag ska jag till UBK för hundträning med vovvarna och ikväll kommer syster hit och käkar middag. Bra dag helt enkelt! :)

UBK

datum: 2011-06-23 klockslag: 21:00:05
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Träffade Johanna idag på UBK! Gud vad fint det är där ute och vad skönt att äntligen (!) ha tillgång till detta underbara ställe. Vi hade tydligen massor att prata om, så vi pratade ett tag sen tog vi oss en promenad för att sedan prata lite till. Sen skjutsade snälla Johanna hem mig och i samma veva tömde mitt förråd på kartonger, också ganska snällt :) .

Var riktigt roligt att träffa Johanna, dels för att vi hade så mycket att prata om. Ska bli kul att ses en gång till och träna lite. Riktigt kul!

planerat schema

datum: 2011-06-22 klockslag: 08:57:43
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Igår hade jag praktik och sen gick jag och Nao på stan en sväng. Underbart att gå på stan i Uppsala. Blev lite småinköp till lägenheten som börjar ta form! Ser faktiskt riktigt bra ut snart. Idag är det praktik och efter det jobb på max på schemat. Därefter vill jag hem och somna i min stora säng. Imorgon är det jobb på max igen och på kvällen ska jag ner till UBK !!! Äntligen. Vill träna med vovvarna nununu. Fredag är leeeeediiiiiiiig och mysmidsommar står på schemat. Lördag är det foto av bröllop!  Tänk vad taggad jag är....

Underbar vecka med mycket jobb och aktiviteter. Kommer nog sova halva söndagen för att ta igen krafterna. Det är nog ändå det här som kallas livet. :)

18 timmar senare

datum: 2011-06-21 klockslag: 00:04:54
Kategori: FAMILYLIFE
Kommentarer: (0)

Nu har vi packat och fixat och donat.... I 18 TIMMAR!!
Herregud, min kropp är skör och jag tror jag somnar stående...
Nu blir det att hoppa in i duschen och sen ner i sängen med Elletidningen jag fick av mamma. (Tack! ♥)
Imorgon är det praktik kl 9.00. På eftermiddagen ska jag bara njuta av min underbara lägenhet med min underbara mysiga familj!

JAG ÄR SÅ LYCKLIG! ♥


nu kör vi

datum: 2011-06-20 klockslag: 07:13:49
Kategori: FAMILYLIFE
Kommentarer: (1)
Nu kör vi igång! Vakna kl 6.00. Nu åker vi till okq8 o hyr släp, för min lägenhet tog upp hela vagnen... shame on me! Tillbaka till gamla lägenheten, hämta ut lite smågrejer, mot Russel o dumpa möbler som han köpt, lämna mina gamla lägenhetsnycklar på kåren, till Russel och dumpa hans möbler, till Naozad o packa hans grejer, sen kör vi mot uppsala. Till nordeakontoret och lämna in skuldebrev, till mäklarens kontor, INFLYTT!

Yeaaaah, nu kör viiiiiiii!

pjuuh

datum: 2011-06-18 klockslag: 19:21:09
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (1)

Har packat ner och städat ur hela köket. Några tallrikar o glas finns kvar.
Ska ju äta i 2 dagar till. (eller?)
Ikväll kommer hjärtat hem, så ska dit om någon timme.
Nu, packa ner badrummet och städa sen ta en dusch och sen hjääärtat.
Lilla mysLuna, så söt när hon går runt i sin egna lilla värld.
Pluttis. ♥


snälla då

datum: 2011-06-18 klockslag: 17:11:39
Kategori: NATUR
Kommentarer: (0)

Vill se solen sticka fram ut ur vita moln nu!
Usch för mulet väder...


2 dagar

datum: 2011-06-18 klockslag: 13:33:34
Kategori: ÄTBART
Kommentarer: (0)

Nu är det bara två dagar kvar. Känns hur bra som helst, ska ställa mig och diska nu och sedan packa ner det som går att packa ner i köket. (ska ju äta i 2 dagar till så lite får bli kvar)

Gårdagens jordgubbar.. :)


just nu

datum: 2011-06-17 klockslag: 19:58:14
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (2)

Ligger i sängen med en tallrik vaniljglass och jordgubbar. Ett glas cola står på nattduksbordet. Animal planet är på och jag njuter av livet. Bara kök och badrum kvar att packa ner nu. Duktigt va? ;)


underbara uppsala

datum: 2011-06-17 klockslag: 14:46:05
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (1)

Det regnar ute... Har jag kommit iväg till blomsterhandeln? Svar Nej!
Ska sätta igång och packa allt annat som jag kan packa.. Usch vad tråkigt..
Jag vill ut och träna hund inte sitta inne och packa. Tråkigt!
Fast.. om bara tre dagar bor jag ju i Uppsala igen, hur underbart är inte det?

Underbara promenadsträckor som vi kommer ha riktigt nära oss när vi flyttar.
Här med syster, bror, och pappas 2 sötnosar förra sommaren när jag var hundvakt.


usch

datum: 2011-06-17 klockslag: 12:36:19
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (2)
God morgon! (typ)

Ska väl lyfta rumpan från stolen snart och bege mig mot en blomaffär.
- Nej, jag köpte inte silkespapper igår. Dumma mig...
Känner ingen som helst lust för att packa och jag har fortfarande bara kommit till 2 kartonger. Känns lagom surt. Vill helst av allt bara lägga mig i sängen och läsa igenom min agilitybok som jag fått hem.. Men livet är inte alltid roligt.

Surt sa räven om rönnbären.
Nu ska jag leta upp närmaste blomsterhandel och sedan PACKA!
(hur många inlägg har jag inte skrivit detta i nu?!)

lycklig tjej

datum: 2011-06-17 klockslag: 01:08:32
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (1)

3 dagar kvar tills flytten går!
Ni läsare har stigit enormt de senaste två dagarna! (hoppas ni kommer tillbaka ;) )
Rutan har gått massa framåt igen med Yes (körde igen på kvällen)
Luna har blivit grym på att lyssna när vi är utomhus och 8an (runt benen) bara blir superbättre

En bra dag helt enkelt, nu är det sängen som gäller.
Imorgon - PACKA!


träna träna träna

datum: 2011-06-16 klockslag: 19:23:18
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)

Idag har jag varit ut med Yes lite igen. Skulle skrivit om det igår egentligen men då hängde jag nog upp mig på kräket...

Vi har iaf kört rutan nu, två dagar, korta intensiva pass. Jag ser redan helt klart en super förbättring från dag ett. Till en början sprang hon till rutan och ställde sig precis innanför den, eller lite framför. Icke bra tänkte jag och nu har jag börjat köra snabb fart rakt igenom rutan för att inte få en försiktig hund som springer fram till rutan och stannar precis där. Det har gett klara resultat helt klart. Hon springer fortare fram nu, verkar tycka det är allmänt roligare och ställer sig längre in i rutan!! Mitt stanna är helt klart behövligt nu och från börjar hade jag inte behövt säga något alls. Känns jättebra att det går framåt.

Fria följet tycker jag att det känns som att hon tycker det är riktigt tråkigt. Försöker köra korta sträckor och belöna mycket. Hon tittar gärna rakt fram men vill gärna ha en kontakt uppåt. Är rädd att hon annars inte hinner med i högersvängarna och tappar efter.

Fjärren har jag börjat kämpa med, vill få in ett snyggt stå-sitt. Då hon gärna lyfter på ena tassen. Får börja jobba nära och sedan längre bort, för det är när jag inte står supernära som hon lyfter tassen. Har däremot fått ett riktigt snyggt ligg. Hon ''går inte ner'' utan liksom faller. Mycket vackert :)

Apporten, ställande läggande och sittande under gång går galant. Inkallning med ställande och läggande likaså. Känns faktiskt riktigt bra och tror att det skulle gå bra för oss om vi körde tvåan typ nu (?). Dock hoppet, hoppet hoppet hoppet. (har tränat det 2 gånger bara pga ingen tillgång till hinder) Det kommer bli hårdträning på det när vi har ubk i närheten.


vilket kap

datum: 2011-06-16 klockslag: 17:35:42
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)
Efter den mysiga stunden hemma hos Kajsa gick jag förbi djuraffären påväg hem. Hundmaten behövde sig en rejäl påfyllning. Tänkte köpa en 7,5 kg påse, eftersom en 14kg blir liiiite jobbigt att bära hem. Men då har dem ju självklart inte den storleken på påse.

Men då berättar han, bästaste bästaste han som jobbar på Gävleborgs zoo, att på måndag startar en kampanj - 1 st 3kg påse för 99kr. (ord.219kr) Jag bara gapade, han lät mig köpa två såna nu för det priset. Vilken ängel. Kommer verkligen sakna den djuraffären när jag flyttar. Dem har allt och lite till och världens underbaraste personal.Är såå nöjd med maten från proplan.
Mina små bara gamar i sig.
Kan till och med använda det som belöning.
Helt underbart.


4 dagar

datum: 2011-06-16 klockslag: 12:36:13
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Två pannkakor till frukost och jag är redo att fånga dagen!
Idag ska jag träffa Kajsa, förbi en blomsterhandel och köpa sånt där papper som dem har runt blommorna. Ska packa porslin i det. Sen PACKA! har varit så dålig på att packa, har bara packat ner hälften av mina kläder. Men nu jäklar måste jag sätta fart om jag ska kunna flytta ut här på måndag :)

Åååh, jag är så glaaaaaaaaaaad! 4 dagar kvar! :D

svenska klassiska pannkakor

datum: 2011-06-15 klockslag: 21:07:11
Kategori: ÄTBART
Kommentarer: (1)Dagens middag

2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör


kul....

datum: 2011-06-15 klockslag: 16:35:05
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (1)
Jag tog ut Yes för ett träningspass.
När vi kom in igen bytte jag bara ut henne mot Luna i hallen och tog ut Luna också för lite träning.
När jag kom in med Luna var katternas mat slut.
''Jävla Yes'' tänker jag men kommer fort på mig själv med att det kan ju ha varit Luna också..
Det vet ju faktiskt inte jag, jag var ju bara i hallen emellanåt. Dock så har Luna aldrig visat intresse för kattmaten förut men Yes har varit där några gånger och försökt sno..

Rätt som det var kräks Yes, jajamensan - kattmat och köttbullar (belöning från träningen). Stackars lilla tjejen, tänkte jag först men sen; som man bäddar får man ligga.
Det är ju trots allt jag som får plocka upp och rengöra efter henne sen. Det är ju lagom kul och torka hundkräk...

( fast jag tycker ju fortfarande liiite synd om henne.. lilla dumma söta nyfikna vovve! ♥ )

Oj!

datum: 2011-06-15 klockslag: 14:54:48
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Ojojoj! Massa besökare idag, hoppas ni stannar :)Bjuder på en superhappy bild på mig och mina älsklingar ♥


bloglovin

datum: 2011-06-15 klockslag: 14:29:22
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Följ min blogg med Bloglovin


lugnet

datum: 2011-06-15 klockslag: 12:20:14
Kategori: NATUR
Kommentarer: (1)

Börjar känna ett lugn glida över mig, idag står endast hundträning på schemat. Rutan och hoppet ska jag och Yes köra. Luna ska få köra hopp och position i fotgåendet. Hej å hå! Flyttar om 5 dagar och jag är så lycklig så lycklig!


Renovering

datum: 2011-06-15 klockslag: 12:14:01
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Nu är en liten renovering gjord här på bloggen. Lite som jag inte är nöjd med. Men jag håller det hemligt så kanske inte ni märker av något ;)

Luna

datum: 2011-06-15 klockslag: 10:55:49
Kategori: Hundarna
Kommentarer: (0)
Namn: Luna
Född: 2010-06-25
Ras: Chinese crested Powderpuff, Tibetansk spaniel & Papillon

Tävling
Inga placeringar ännu

Luna är den goaste lilla hunden ni kan tänka er. Det finns nog ingen hund som är så ständigt glad som hon är. Hon viftar på svansen konstant. Hon har varit med mig sen hon var åtta veckor gammal och hon är min allra första egna hund. Som jag längtat efter sen jag var liten.

När Luna var valp gick vi på valpkurs, för denna lilla dam skulle vi minsann ha ordning på på promenader, tänkte vi. Valpkursen öppnade upp något hos mig och jag insåg att jag älskade (!) att träna med henne. Vi började på en till kurs, en tävlingsinriktad kurs, för att Luna var så duktig att vardagslydnad för äldre hundar inte skulle ge oss så mycket. Här öppnades en helt ny värld.

Så det är bara att tacka den här lilla tjejen för det underbara hon tagit mig in i. Just nu är hon inne i en "jag gör inte som någon säger period" och vill egentligen inte träna något förutom trix och konster. Men med en köttbulle i handen så går det att trolla fram lusten att träna hos de allra flesta hundar tror jag.

En liten tjej som kan konsten att sno hela ens uppmärkssamhet och vardag. Dessutom kan hon fånga ditt hjärta enormt, helst vid första ögonkastet! ♥

Yes

datum: 2011-06-15 klockslag: 03:44:48
Kategori: Hundarna
Kommentarer: (0)
Namn: Blackzone’s Cheetah Run Safari
Tilltalsnamn: Yes
Ras: Australian Shepherd
Född: 2006-07-28


Tävling
Lydnad: 1a pris lk2
Bruks: Uppflytt L kl spår
Agility: 2 agilitycert

Yes kom till oss för bara några månader sedan men hon har redan kommit in i vår familj på riktigt. Hon är en riktigt kelig liten dam med stor lust att lära sig saker. Hon är påhittig och låter fantasin flöda om man inte ber om något. Hon jobbar hårt för godbitar och kampar inte gärna. Hon är en liten vaktig tös som har en personlig bubbla som bara matte och husse får komma innanför.

Hon har en riktigt stor plats i mitt hjärta och förutomatt ha henne som världens mysigaste sällskap så satsarvi på bra resultat inom lydnad, agility och möjligtvis bruks.Om mig

datum: 2011-06-15 klockslag: 03:32:08
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (1)
Namn: Frida
Född: 1 feb 1990
Bor: Uppsala
Civilstatus: Sambo
Gillar: Spendera tid med hundarna
Ogillar: Stressiga dagar

Hej!
Bloggen du har kommit till handlar om mig, Frida och min vardag.
Just nu pluggar jag mitt tredje år på fastighetsmäklarprogrammet.
Jag är dock klar mäklare och pluggar ett tredje år för att få ihop
till en ekonomie kandidat examen. När jag har pluggat klart vill
jag börja jobba som mäklare här i Uppsala.

Jag bor ihop med min stora kärlek, Naozad. Vi har hållt ihop en
lång tid tillsammans och vi har precis köpt vår första egna
lägenhet. Vi har även ''ett zoo'' som mina vänner brukar säga.
Två katter, Nala & Lady och två hundar, Luna och Yes.
Det finns inte mycket som toppar mina fyra små älsklingar ♥

Välkommen in i min enkla vardag! :)

hopp

datum: 2011-06-14 klockslag: 23:54:56
Kategori: NATUR
Kommentarer: (0)Känner bara massa hopp när jag ser den här bilden.


Student

datum: 2011-06-14 klockslag: 23:24:07
Kategori: PORTRÄTT
Kommentarer: (0)

Min kusin Tonys student :)


mygginvasion

datum: 2011-06-11 klockslag: 23:31:35
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
En dag bestående av nya köp; band som man har runt midjan när man är ute och går med vovvarna, nytt koppel till Luna, och en extra lina till bandet. Sedan har vi skaffat digitaltv och hej och  hå vad fin bild vi har nu då! Och på detta en tvåtimmarspromenad med hundarna ut till valbo bk och tillbaka.

Notis: Helt galet mycket mygg på valbo bk, höll bokstavligen på att bli uppkäkad!!

student och klänning

datum: 2011-06-10 klockslag: 23:23:31
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Har varit och firat finaste kusin Tony som idag har tagit studenten! Gud så man längtar tillbaka, vilken underbar tid det är, runt studenten.

Egentligen skulle jag varit ledig nu men jobbet kallar och man lär ju ställa upp för laget.

Ledig imorgon istället och då lovar bilder och mer uppdatering. Hundträning ska jag fixa iordning imorgon, måste planera! Inköp av flyttkartonger borde ju kanske göras också? Mycket att stå i ;) .

Badande vänner

datum: 2011-06-09 klockslag: 17:30:52
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)

Idag har vi simmat lite.. :) Duktiga ni!


upp upp och iväääg

datum: 2011-06-08 klockslag: 08:15:22
Kategori: STUDENTLIV
Kommentarer: (0)

Nu; sista tentaskrivningen för terminen.
Sen: SOMMARLOV!

(litet ps. när kommer skatten?!?! I don't get it...)


kvalitetsdag med Luna

datum: 2011-06-07 klockslag: 22:19:27
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)Idag har jag varit med bara Luna. Vi köpte potatissallad, kyckling och körsbärstomater och satte oss på en filt i solen i boulongerskogen. Precis intill vattnet satt vi och det blev en hel del badande och drickande av vatten i mängder. Vi mös under hela tiden och busade också såklart. Den här dagen behövdes och jag tror att jag kommer vara tvungen att gå ut med Luna själv på promenader då och då. Vilken skillnad på hur hon lyssnar, mycket bättre när hon var själv med mig. När vi hade picknickat klart så gick vi en liten fotorunda och innan vi gick in delade vi på en mjukglass från sibylla. :)

Yes har varit ensam med Naozad, så oroa er inte. Hon har också haft det kvalitetstid, fast med Naozad.

En alldeles underbar dag.


äntligen!

datum: 2011-06-07 klockslag: 08:43:14
Kategori: STUDENTLIV
Kommentarer: (0)

Bara en dag kvar med tentaplugg nu..
imorgon kör jag sista tentan och sen
tar jag det mest efterlängtade
sommarlovet ever!


sommaren är här

datum: 2011-06-06 klockslag: 23:48:51
Kategori: NATUR
Kommentarer: (0)

Om exakt 2 veckor har vi flyttat.
Om exakt 2 dagar har jag skrivit min sista tenta.
Åh, livet är underbart ibland! ♥


kort träningspass

datum: 2011-06-06 klockslag: 16:30:34
Kategori: STUDENTLIV
Kommentarer: (0)

Att ta ett kort träningspass med hundarna i solen
som paus på tentapluggandet, kan ju vara bland
det mest uppskattade i min vardag just nu!


minihundvakt

datum: 2011-06-06 klockslag: 10:36:30
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)

Häromdagen var Anna på Gävles cirkusgymnasiums cirkus, ;D då fick Grym komma och mysa med oss i 2 timmar. Luna blev överlycklig, tänk att han äntligen skulle få vara hos oss! Medan Yes var lite mer skeptisk till att ha en till hund i lägenheten. Vi började med att gå ut och busa lite för att sedan gå in och mysa lite.


mina busisar

datum: 2011-06-04 klockslag: 13:47:00
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)tänk vad vardagen blir lättare när jag vaknar och har dessa två vid min sida,
tokvickandes på svansarna för att matte är vaken och vi snart ska ut..
efter tentan nästa onsdag kommer hundträningen igång igen,
när vi flyttar till uppsala blir det agility för fulla muggar!
Lydnadstävling i augusti? Nu jävlar kör vi tjejer!!


Min snygga och alldeles superlånga lillasyster

datum: 2011-06-04 klockslag: 11:44:18
Kategori: FAMILYLIFE
Kommentarer: (0)


tenta

datum: 2011-06-03 klockslag: 15:27:11
Kategori: STUDENTLIV
Kommentarer: (0)

Har tenta onsdag nästa vecka...
tror jag återkommer då..


budgivning avslutad

datum: 2011-06-01 klockslag: 17:30:08
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Budgivningen är nu avslutad..
imorgon klockan 11.00 ska vi ses på mäklarens kontor
för kontraktsskrivning. jag är så kär och lycklig
att jag tror jag dör....