Följ med !

datum: 2011-11-18 klockslag: 20:07:35
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (0)
Välkomna att följa med till nästa blogg!

http://lunayes.wordpress.com

det går framåt

datum: 2011-11-18 klockslag: 00:36:49
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Lydnadsträningen går framåt, Luna kan gå korta sträckor med fin position och fin kontakt. Hon är dock lite för intresserad av handen men jag tror det vänjer av sig när hon kan gå lite längre sträckor. Läggande under gång börjar bli riktigt fint och nu kan jag nästan länka ihop hela momentet. Dock kan hon ibland sätta sig upp innan kommando men vi håller på och övar på det. Bakdelskontroll har vi jobbat lite med också men hon är så överhetsig när vi ska träna att hon inte riktigt vet vad hon ska ta sig till. Kanske ska gå ut och springa med henne innan träning? Så hon är lite trött?

Fotgåendet med Yes blir bara bättre och bättre och jag är så nöjd med beslutet att jobba med vändningar på stället och position. Nu kan vi gå sträckor med vändningar och haltar utan brist på varken kontakt eller fokus. Och attityden från hennes sida är mycket bättre nu när hon är säker på att hon gör rätt. Vi jobbar även med lite säkerhet i sitt-ligg. Måste nog byta handtecken tror jag då hon lätt blandar ihop det med sitt-stå. hmm.. vi får se.

Men det går framåt och positivt framåt och det är skönt. Imorgon ska vi (jag och Yes) åka ut till en skjutbana som tydligen bara ligger 10 minuter härifrån med bil och där dem tydligen dessutom har öppet året runt? Låter ju nästan för bra för att vara sant. Hoppas vi får höra lite skott när vi går promenad genom skogen :)

att det ska vara så himla petigt

datum: 2011-11-17 klockslag: 05:07:51
Kategori: Tävling
Kommentarer: (0)
Skulle ju tävlat 3e december med Yes i klass 2. Men tydligen så hade min betalning kommit in försent så dem strök mig från listan. Dock hade dem fått in pengar nu men det räckte tydligen inte för dem så vi får inte tävla... Surt! Så precis när jag började se fram emot att träna gärnet (mitt i min omotivation) så försvann motivationen igen... Jäkla skit.

Ny kisse

datum: 2011-11-16 klockslag: 11:31:13
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (0)

Känns som att vi fått en ny katt sen vi kastrerade Lady. Lite försiktig av sig men gosig och busig. Just nu ligger hon och leker med snöret på mjukisbyxorna samtidigt som hon kurrar högt och varvar leken med hos! Precis som när hon var kattunge! GulleLady!


konstig dag

datum: 2011-11-16 klockslag: 00:39:27
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Varning för ett ganska ointressant inlägg...

Idag har jag haft en annorlunda dag...

Vaknade tidigt och gick ut med hundarna, morgonpigg för en gångs skull. Åt frukost och kollade på lite tv och blev helt plötsligt dödligt trött (?). Snoozade tills bfriend ringde och väckte mig vid TOLV och ber mig åka och hämta honom på jobbet för han tydligen var ledig... (han åkte till jobbet igårkväll) Ringer till farmor (som jag skulle varit på lunch hos kl 13) och säger att jag blir lite sen men att Nao också kommer med och hon tycker det låter som en bra idé. Sätter mig i bilen och kör mot kungsängen, missar dock avfarten och kör HELA VÄGEN IN I STOCKHOLM för jag var säker på att rätt avfart inte hade kommit. Får vända (är helt förvirrad över hur jag vände men lyckades i alla fall hitta rätt) och köra av vid RÄTT avfart. Väl framme hos älskling, rivstartar vi mot farmor. Besöket blev kort men var supermysigt och jag tror jag får åka till farmor någon mer gång i veckan, för sådär kort besök är inte tillåtet. Maten var i alla fall supergod och jag är nöjd. Hemåt åkte vi och trafiken var allt annat än på min sida så märker att jag kommer bli sen till jobbet.. Ringer jobbet. Jävla skit! Kom 10 minuter sent ungefär, ångest. Sen dess har jag jobbat till 23.15. Stänger 23. 22.55 kommer en tjej in och beställer 2 sallader. 23.00 kommer ett par in och beställer en macka (okejdå tänkte jag....) När jag håller på med deras macka kommer ännu en kund in... förstår inte varför det ska vara jättedött sista timmen men sen när man väl ska stänga så bara ramlar det in folk.......

Spännande dag men kanske helt ointressant egentligen...

Dålig slutartid

datum: 2011-11-15 klockslag: 11:51:38
Kategori: Allmänt
Kommentarer: (0)

Synd att iPhone har så dålig slutartid, annars hade översta bilden blivit favorit :) varför bilderna är söta är för att hon ligger och myser i buren som vi tar dem till veterinären med :)


Bevis

datum: 2011-11-12 klockslag: 05:32:27
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Två söta bevis på att Lady blivit lugnare o tryggare. Ligger just nu På mig, kunde ligga bredvid förut men då bara en kort sekund och aldrig aldrig på mig! Dessutom så ligger både Luna och yes i sängen o Lady kurrar på som bara den!


Pigg!

datum: 2011-11-12 klockslag: 05:10:29
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Nyss hemkommen från jobbet och inte det minsta trött. Jobbigt läge!


Lyxtorsdag!

datum: 2011-11-10 klockslag: 18:11:42
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Har fått ett paket från h&m idag. Njutit av mina hundars koncentration och förmåga att utföra uppgifter jag ber om med glädje. Nu är jag påväg till Jo och hennes fyrbenta för att bli bjuden på trerätters och dricka vin! Perfekt dag!


Framgång

datum: 2011-11-10 klockslag: 14:04:46
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Våra minipass kan va det bästa jag gjort! Yes är laddad varje gång och hinner inte trötta ut sig vilket innebär att vi börjar med positiv och glad träningsattityd och slutar precis som vi började. Hon börjar få till nästan alla vändningar i fotpositionen även om vänsterom är lite läskigt då den stora människan bredvid skulle kunna kliva på henne ;) ... Annars var vi på klubben igår för första gången på evigheter känns det som. Inkallningen fick vi äntligen bukt på, rutan gick bra med positiv attityd och nu har vi bestämt att det blir teknikträning på target. Jag vill se en galen Yes som nästan stampar ner tassarna på targeten o hittills går det jättebra! Apporteringen finns det egentligen inget att gnälla på förutom ett möjligtvis hårdare grepp om apporten när hon sitter i fotposition. Här ska vi jobba med lite roliga utmaningar och inte gräva o dalta i ett moment som ligger runt 8-9. :)

Väldigt nöjd är jag när jag skrivet detta inlägg när jag meddelar er om att Lunas fotposition är superbra! I ingångar och i högerom! Så himla bra liltjej! Nu när vi börjat nöta vändningar och inte gång så håller hon position mycket bättre även i gången :) !

För tillfället är vi helt enkelt bäst!


Vet

datum: 2011-11-08 klockslag: 16:53:13
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Om drygt en timme ska vi till veterinären och plocka bort stygn! Tänk att det redan har gått två veckor. Hon har blivit lugnare i själen och umgås mycket mer med oss och hundarna. Känns bra att hon blev märkbart bättre efter kastreringen!


Klart!

datum: 2011-11-08 klockslag: 14:12:01
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Godkänt?


minipass

datum: 2011-11-08 klockslag: 12:04:04
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Promenaden och styrkan gick bra igår och jag skäms nästan lite när jag säger att jag känner av det i benen. Det är inte riktig träningsvärk men jag känner av det. Ja, det är pinsamt men jag har inte tränat på typ 7 månader. Sånt är livet. Tillbaka från start helt enkelt. Men det spelar ingen roll för nu kör vi!

Nu blir det miniträning för hundarna och sen tänkte jag ge mig på min förbannat stökiga garderob (hälften ligger utanför och resten ihopknögglat inne i den............)


nu jävlar!

datum: 2011-11-07 klockslag: 18:38:18
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (1)
Har bestämt mig att inför thailand 2012, alltså om 3 månader. Ska jag ha gått ner i vikt, markant!
Det börjar jag med att ta en 2 timmars powerwalk med hundarna och Jenny. När jag kommer hem kan vi köra lite styrka när vi ändå håller på. Den här gången ska det inte handla om kilon utan om självkänslan i kroppen. Mina ben ska inte gå ihop vid låren (för det har dem aldrig gjort förut, så varför nu?) och min mage ska va smal och fin och mina höfter behöver inte ha världens kärlekshandtag. Nu får det va nog! Lördagsgodis får bli max men sen räcker det.

Ni får följa mig här och hålla koll på mig ;)

En ärlig chans

datum: 2011-11-07 klockslag: 17:24:57
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Idag har vi påbörjat träningssätt småpass gånger tusen. Det går hittills över förväntan! Vi kör många små pass med positiva resultat och positiv attityd. Just nu är fokus med Yes position och kontakt, vilket har gått extremt bra med bra koncentration. Yes har helt plötsligt glömt bort att man ska sitta ner i fotpositionen istället för och stå. Det får hon dock komma på själv innan klicket och godisen kommer så det sitter nog snart igen. :) Man får inte godis för att fuska!

Har insett att sen jag fick Yes har börjat prioritera bort Luna lite rent träningsmässigt och det skäms jag för. Yes är lättare och roligare att träna med men nu när jag ger Luna en ärlig chans så ser jag hennes fina kapacitet för den lilla blandrashunden hon faktiskt är! Hon är ingen aussie eller BC men hon är sjukt motiverad och det gör mig glad. Idag har hon fått köra position och kontakt, precis som Yes och hon är faktiskt väldigt duktig. Nästan lite bättre än Yes i vissa lägen ;) . Dock inte i vänsteromhalt men inte så konstigt, vi har bara kört två träningspass än så länge. Lilla gullhunden!

Tänka sig vad man lär sig om sig själv när man tränar hund! :)


Längtar till februari!

datum: 2011-11-06 klockslag: 22:06:06
Kategori: RESOR
Kommentarer: (0)

Tänk att om 3 månader och 4 dagar är jag här, i paradiset! :)
Jag lääängtar så mycket att jag nästan spricker!
Vandra längs stranden i den stekheta värmen.... Åh, det är livet!


Vi har tränat lydnad idag (!)

datum: 2011-11-06 klockslag: 21:43:50
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Idag har jag legat i efter ett långt träningsuppehåll och tråkiga promenader. Först och främst tränade vi idag på knivsta bk, vi körde korta fria följ med fokus på kontakt och det gick helt otroligt bra. Hon var med hela tiden och var glad! Sen körde vi läggande under gång där vi fick snabba lägganden, dock fuskar hon lite och lägger ner armbågarna väldigt sent om än alls.. Undrar om vissa domare skulle tycka att det ej är godkänt.. hmm.. Ska tränas på! Och så körde vi lite inkallning och det här med jättesuperduperbra belöning bakom är inte det lättaste för en liten Yes ska ni veta... Kul hade vi i alla fall och jag tror det har blivit nya mottot!

Efter träningen kände vi oss inte alls nöjda utan vi begav oss ut på en promenad runt ån med Jenny och Ferras också! :) Inte alltid lätt att vandra runt med en alaskan malamute( rätta mig om jag har fel Jenny?) , dem är både enorma och läskiga, hälsar Luna.

Nu är det lugn kväll i soffan. :)

Fotoinspiration

datum: 2011-11-04 klockslag: 23:33:08
Kategori: DJUR
Kommentarer: (2) 


Inspiration sedan vi var ute och fotade sist..
Känner för en fotopromenad, imorgon kanske?
Älskade små fyrbenta. ♥


Bara kärlek ♥

datum: 2011-11-04 klockslag: 19:42:21
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)

 

Dagen då vi hälsade på dig i Östersund kunde jag inte släppa ögonen ifrån dig. Innan jag träffade dig kunde jag inte sluta stirra mig blind på ditt kort. Än idag kan jag inte sluta titta på dig och le. Det kändes som att jag kände dig innan jag träffade dig, du prickade mitt hjärta i mitten och du har slagit till stort. Jag skulle inte byta ut dig mot vad som helst här i världen. Du förstår mig och kanske viktigast av allt, jag förstår dig.

Jag älskar dig och allt som har med dig att göra, det gör inget att du morrar ibland och skäller åt hundar som kommer springande för jag vet.. Jag vet hur du är och det gör ingenting för jag tycker om dig lika mycket i alla fall. Vissa undrade om jag visste vad jag gett mig inpå och tro mig mitt älskade hjärta, jag visste. Du är så lätt att ha och göra med, om de bara visste. Och oj så alla tycker om dig nu. Det är inte svårt att falla pladask för en sån som du. ♥

På något vis känns det som att vi var menade att träffas, jag såg annonsen men hade bestämt mig, ingen mer hund, inte än... Jag höll mig borta från hemsidan i ca 2 månader och när jag kom tillbaka var du kvar. Jag kunde inte låta bli, inte hålla fingrarna i styr. Mitt hjärta skrev mail efter mail och jag kände redan innan jag träffade dig att du var min, du skulle föralltid vara min.

Tänk vilken fin framtid vi kommer ha, du och jag!
Min älskade galna fläckiga lilla Yes ♥


inspiration

datum: 2011-11-04 klockslag: 19:20:09
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Har blivit inspirerad av mina kära träningskamrater till att träna och tävla. På söndag kör vi igång och förhoppningsvis (har till fredag nästa vecka att bestämma mig) så ska vi tävla den 3e december. Det är tydligen en internationell tävling (?) och uttag till landslaget där = blandat med sveriges bästa ekipage. Ska bli riktigt spännande att samla massa ny inspiration från personer som är så duktiga. Känner att jag behöver det. Tills dess ska jag veta vart jag sätter fötterna, hur jag beter mig, vad jag säger och läsa en bok om tävlingsnervositet.....

haha, känns som att det är mer jag som behöver jobba inför detta än Yes.....

träning

datum: 2011-11-03 klockslag: 19:53:42
Kategori: Träning
Kommentarer: (0)
Var nyss ut med en hund i taget. Har lärt mig lite nu när jag har börjat tänka efter varje träningspass. Vid fotgåendet så får jag inte göra mer än max 5 repetitioner per gång. Kan träna något mellan och sen igen men måste ha paus från det efter ca 5 repetitioner. Inkallningen gick bra idag. Dock vet jag faktiskt inte hur jag ska få upp positiv attityd hos henne i fotgåendet. Jaja, träna träna träna.

Luna var hyper och vi körde lite hämta leksaken, fotposition, och så lite kul grejer! Hon är duktig men alldeles för ivrig och ofokuserad. Tänk om de kunde dela på sina egenskaper. :) Vilket fin hund det skulle bli! :)

EDIT: Kom på nu när jag tänkte lite till att den dåliga attityden i slutet kan ha berott på att hon efter träningen när vi tog ett varv runt huset sprang iväg fort och bajsade.......

Farfar

datum: 2011-11-02 klockslag: 16:04:44
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Vi tittar upp mot himlen och önskar att de ser oss. Ofta minns vi dem... På morgonen... På natten när vi tittar på stjärnorna... Ett datum... En låt... En plats... En doft... Varje timme, varje andetag... Till minne av dem som har lämnat oss. Sätt in detta på din sida, om du saknar någon som ser dig från himlen idag ♥...

En fin text som cirkulerar på facebook, den fick mig att tänka på dig farfar. ♥

tråkig blogg, tråkig höst.

datum: 2011-11-01 klockslag: 19:59:28
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Lady är kastrerad och mår tio tusen gånger bättre. Är lugnare i själen.

Bloggen är tom och tråkig. Min hundträningsinspiration har sinat och vi gör i princip ingenting nu för tiden. Känns som att hösten gör mig lite nere...