avslutningsmiddag & fotbollssturnering

datum: 2011-05-31 klockslag: 21:50:55
Kategori: STUDENTLIV
Kommentarer: (0)


budgivning

datum: 2011-05-31 klockslag: 21:15:08
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)

Jävlar vad här går undan!
Lånelöfte från banken och nu är man med i budgivning om sin egen drömbostad.
Snällarå? Ge den till mig!!


Alanya

datum: 2011-05-29 klockslag: 15:05:35
Kategori: RESOR
Kommentarer: (1)

Alanya, Turkiet
14-21/5-2011


en folktom kårkväll

datum: 2011-05-23 klockslag: 17:43:09
Kategori: STUDENTLIV
Kommentarer: (0)

       


Hur ska jag klara mig?

datum: 2011-05-13 klockslag: 09:24:41
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (1)

Idag lämnar jag Luna till bästa Anna, som ska vara hundvakt åt henne medan jag är i Turkiet. Vilken ängel! Sedan kommer jag bege mig mot Uppsala och imorgon tar det av mot varmare breddgrader.

Ska bli så himla skönt att vara borta i värmen i en vecka och sådär men... hur ska jag klara mig utan mina trasselsudd's? Kommer sakna dem enormt och det är faktiskt med en klump i halsen jag kommer lämna bort Luna idag. Jag vet däremot att hon kommer få ha det bra, så det behöver jag inte oroa mig för.

Yes får jag hålla i i alla fall en dag till, hon ska få bo hos låtsaspappa i Uppsala under tiden. Hon kommer också få det bra, mitt stora hjärta.

nu är våren här

datum: 2011-05-12 klockslag: 22:33:25
Kategori: NATUR
Kommentarer: (0)
Bus i Boulongern

datum: 2011-05-12 klockslag: 21:30:38
Kategori: Hundarnasvardag
Kommentarer: (0)

Under långpromenaden idag fick mina hjärtan busa av sig lite.


Sommarsol

datum: 2011-05-10 klockslag: 22:17:00
Kategori: VÄNNER
Kommentarer: (0)

Idag hade vi en underbar dag i solen, Sofie Madde och jag, istället för att skriva PM. Det var så himla skönt, bara ligga där och ta det lugnt. Hundarna låg i skuggan och njöt under tiden.Vår i Boulongern.Luna under sin lilla koja som vi byggde till henne :)Mina hjärtan. ♥


lydnadsträning

datum: 2011-05-10 klockslag: 21:03:27
Kategori: FAMILYLIFE
Kommentarer: (1)

Idag har jag tagit ut hundarna en och en. Tog Yes först för jag tänkte att då skulle kanske min lilla pluttiskrutt bli lite avis och faktiskt bry sig om mig när vi var ute ensamma sen. Tänkt och gjort! Hon brydde sig om mig och jag kunde träna både det ena och det andra, började med lite fjärr och lite trix och konster. Det hon gillar bäst, sen tog jag tar i linförigheten lite och när hon väl är med och går med mig går hon jättefint. Kollar på mig hela tiden, gulle! Hade dock velat att hon skulle gå lite närmare mig men eftersom hon är lite fjompig och helst inte vill bli trampad på får jag kanske nöja mig med detta tills hon går med mig lättare. Vi körde lite apportträning inför 1an också och herregud så kul hon tyckte att det var, hon kunde i slutet av passet hålla den i munnen i ca 3-4 sekunder tills jag klickade!

Med Yes blandade jag hejvilt, la mest vikt på fria följet som börjar arta sig med mig. Vill att hon söker kontakt hela tiden men är inte riktigt där, kommer väl snart. Har märkt att hon har insett att det är det jag vill ha. Vi körde även liggande och ställande under gång, apportering, fjärr och inkallningar med ställande och liggande. Hur kommer det sig att liggande vid inkallning är lättare för henne än liggande under gång? knasigt.


oj oj

datum: 2011-05-08 klockslag: 23:22:49
Kategori: VARDAG
Kommentarer: (0)
Har verkligen inte tid med att ta bilder, lägga upp dem eller att ens komma ihåg att ta med kameran. Så himla synd, har egentligen supermycket att ta kort på och filma. Är med hundarna jämt och ständigt. Detta ser ut att bli mer och mer en hundblogg.  Sorry vänner...

Men jag tycker det är himla kul, det gör hundarna också, jag lovar. Igår när jag och Naozad var ut körde vi lite platsliggning med Luna och Yes och det gick faktiskt jättebra, Luna var duktig och låg kvar. Har dock bestämt mig för att börja ta det lite lugnt med Luna.. Hon vill trots allt jag ger inte träna lydnad med mig för tillfället. Trix och sånt går däremot jättebra och veckans grej har varit ''rulla'' som nu sitter som en smäck!

Har också bestämt att hårdköra med Yes och lydnadsklass II och smyga in liiite på 3an så att det hon redan lärt sig inte går tillbaka på ruta 0. Så eftersom det ska bli hårdträning för nya damen nu så hoppashoppas jag att vi känner oss redo för att tävla i juli/augusti så vi kan anmäla oss till tävling i slutet av augusti/september. Spännande va? :D

För övrigt så åker jag till Turkiet på fredag , i en vecka. Underbart.

Ut på klubben

datum: 2011-05-05 klockslag: 16:54:38
Kategori: FAMILYLIFE
Kommentarer: (0)
Ska ut till valbo brukshundsklubb idag med Yes! Vi blev tillfrågade av Anna att följa med henne och Grym ut och självklart ville vi det! Toppentillfälle för mig att testa på Yes lite på riktigt OCH att få se hur det går till när man faktiskt är medlem i en klubb. Ska bli riktigt roligt! Tar nog med mig lilla kameran med mig ut, frågan är ju bara om jag kommer tycka att jag har tid att ta några bilder! :)

Pärlans framsteg i familjen

datum: 2011-05-02 klockslag: 22:38:44
Kategori: FAMILYLIFE
Kommentarer: (0)

Nu har vi haft Yes i 1 vecka och 2 dagar. Herregud, känns som att hon varit hos oss hur länge som helst. Tänk så bra en hund kan passa in i en familj. Älskade älskade Yes! Vi har gjort massa tokigheter, enligt Yes i alla fall.

Till exempel åka tåg, usch vad konstigt och faktiskt väldigt läskigt. Hon har redan åkt tåg 4 gånger med oss och de 2 sista gångerna var hon en väldigt duktig och sansad hund. Fortfarande tyckte hon att det var otäckt men hon var sansad och inte stirrig som hon var de första 2 gångerna.

Andra gången vi skulle åka tåg så var tåget 1,5 timme försenat, kan ha varit därför hon blev lite stirrig (less på att sitta still). Vi fick sitta och vänta på perrongen under den tiden och det var inte roligt. Det kom och åkte tåg och det var pressat med folk, på detta var det ruskigt kallt. Yes var däremot duktig under förhållandena då det var mycket folk runtomkring. Sansad och sökte sig till mig. Bra jobb!

Hon har träffat mycket nytt folk också, som hon dessutom ska få träffa mer i framtiden. Hon har träffat; Mamma, pappa, 3 syskon, låtsaspappa, låtsasmamma, kusin, kusins sambo och 2 barn och ett tiotal kompisar. Alla har hon hälsat på med glädje efter en stunds vaksamhet. Efter första hälsningen har hon insett att det faktiskt är helt okej människor och att dem går att vara i närheten av. Pussar och kramar har dock bara 2 av dem fått och det är mamma och pappa, det känns faktiskt bäst!

Idag var jag ute på promenad med Sofie. Det är andra gången hon träffar Yes och Yes sprang fram till Sofie och var superlycklig när hon såg att det var hon. Kändes alldeles underbart och jag tror Sofie blev lite stolt hon också.

Det enda som egentligen är ett ''problem'' med Yes som jag har insett att jag inte egentligen ser som ett problem är att hon är vaktig och vaksam. Det gäller främst hemmet men kan hända att hon reagerar på något utomhus också. Och sen såklart att om någon hälsar på henne före hon hälsat på dem kan det bli lite läskigt och då skäller hon gärna. Men är man snabb och säger ifrån så springer hon in nära mig och ber om ursäkt.

Jag har ju varnat mina vänner om att Yes är vaktig och vaksam för sig och att hon kan vara lite osocial men det har alla mina kompisar reagerat på, dem tycker helt tvärtom och det känns ju faktiskt jätteroligt!

Jag är väldigt väldigt nöjd över att jag tog beslutet att ta med henne hem, det känns så himla rätt!Bilderna tagna med Canon ixus 120 is, ute på landet.